Babiččiny třešničky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 dkg máslo
cukr moučka
25 dkg tvrdý tvaroh
těsto
sůl
1 ks vejce
0.4 l mléko
0.5 kg třešně
0.5 kg polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Třešně umyjeme a zbavíme stopek.

  2. Do mísy prosejeme mouku, přidáme mléko, vejce, sůl a vypracujeme vláčné

  3. těsto, které na půl hodiny odložíme do chladna. Potom do těsta vmícháme třešně.

  4. Třešně obalené v těstě dáváme lžičkou do vřící slané vody, nebo jak to dělávala babička, z prkénka je nožem házela do vody.

  5. Uvařené třešňové halušky vyjmeme z vody, posypeme strouhaným tvarohem, pocukrujeme a přelijeme rozpuštěným máslem. Babiččiny třešničky ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!