Babiččina vepřová pečeně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
1 ks jablko
sádlo
1 kg vepřová pečeně
příloha
cukr
sůl
ocet
1 ks cibule
sádlo
1 lžička polohrubá mouka
1 ks kysané zelí
celý kmín
podle chuti
česnek
sůl
masox
mletý pepř
drcený kmín
celý kmín
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou pečeni osolíme, potřeme lehce mletým pepřem, mletým nebo drceným kmínem, rozetřeným česnekem a dáme do nádoby s víkem nebo zabalíme do potravinové folie. Necháme uležet do druhého dne v lednici.

  2. Oloupanou cibuli nakrájíme na půl kolečka, jablka na plátky a dáme do pekáče, kde jsme rozpustili sádlo a nechali zpěnit celý kmín. Potom přidáme naloženou vepřovou pečeni, přikryjeme a dáme péci do trouby. Babiččinu vepřovou pečeni pečeme asi 3/4 hodiny přikrytou. Potom odkryjeme a necháme zrůžovět napřed na jedné straně a potom na druhé. Před posledním otočením přidáme do výpeku masox - množství záleží na tom, kolik chceme mít šťávy z pečeně.

  3. Mezitím si připravíme kysané zelí, které dáme vařit s trochou kmínu a soli. Když je zelí hotové, osladíme jej podle chuti a zahustíme cibulovou jíškou. Jíšku připravíme tak, že dáme na pánvičku sádlo a cibuli rozkrájenou na jemno. Smažíme, až začne růžovět, a potom přidáme polohrubou mouku a necháme chvíli zapěnit. Potom ji zamícháme do vařeného zelí. Podle chuti můžeme zelí přikyselit nebo přisladit.

  4. Babiččinu vepřovou pečeni podáváme s bramborovým nebo houskovým knedlíkem, přílohou je připravené podušené zelí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!