Pikantní pečená stehna recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 špetka sůl
3 ks cibule
1 špetka tymián
2 lžičky med
4 dl olivový olej
3 špetky mletý pepř
2 cl tabasco
1 ks rajský protlak
0,3 l hovězí bujon
4 ks kuřecí stehno

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme marinádu. Cibuli a česnek oloupeme. 2 cibule nasekáme najemno. Ale opravdu najemno. Třetí cibuli nasekáme nahrubo

  2. Cibuli smícháme s česnekem, olejem, tabascem, rajským protlakem a tymiánem, solí a pepřem. Marinádu důkladně promícháme a potřeme jí očištěná kuřecí stehna a necháme marinovat. Cibuli nahrubo poklademe na stehna. Doporučuji pikantní stehna marinovat minimálně dvě hodiny. Ideální je ale čtyři, pět hodin

  3. Pikantní stehna pečeme klasicky v troubě asi 50 minut v zakrytém pekáči při 180 °C. Pak je odkryjeme zvýšíme teplotu a necháme dopéct. Nebo pikantní stehna grilujeme zhruba hodinku na rozpáleném (červeném uhlí) grilu. U alternativy v troubě doporučuji podlévat hovězím, či zeleninovým bujonem (vývarem), jak kdo má rád

  4. Na závěr potřeme pikantní pečená stehna medem a dopečeme zhruba dvě až tři minuty. Tím docílíme skvěle vypadající a chutné kůrčičky

  5. Pikantní pečená stehna podáváme s čerstvým pečivem nebo zeleninou. Záleží na chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!