Pikantní pečené žebro recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
1 ks chilli paprička
200 ml olivový olej
2 lžíce mletý kmín
2 kg vepřové žebro

Postup přípravy receptu

  1. Chilli papriku omyjeme, očistíme a nasekáme na jemno. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Do malé šroubovací sklenky vsypeme sekanou papričku a plátky česneku, zalijeme olivovým olejem, uzavřeme a necháme v lednici dobře rozležet

  2. Žebra omyjeme, osušíme, dáme do zapékací mísy nebo uzavíratelného pekáčku a dobře potřeme chilli olejem. Uzavřeme a dáme do chladu rozležet. Proces potírání opakujeme ještě alespoň 2 - 3 krát

  3. Troubu předehřejeme na 220 °C

  4. Před pečením vepřové žebro ještě jednou potřeme připraveným olejem, posypeme mletým kmínem a pečeme do změknutí masa

  5. K pikantnímu pečenému žebru se nejlépe hodí čerstvý chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!