Babiččina pomazánka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
5 ks vejce
1 kostka máslo
3 lžíce hořčice
1 balíček tavený sýr
mletý černý pepř
200 g gothaj
1 kelímek velká paštika

Postup přípravy receptu

  1. Necháme změknout máslo na pokojovou teplotu. Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Vychladlá vejce nastrouháme na hrubé straně struhadla, stejně tak nastrouháme i měkký salám.

  2. V míse utřeme máslo, žloutky, tavený sýr a paštiku. Okořeníme solí a pepřem. Přisypeme na hrubo nastrouhaný měkký salám a nahrubo nastrouhané bílky. Přidáme hořčici a ušleháme.

  3. Aby Babiččina pomazánka neztratila na své chuti a výrazu, všechny práce provádíme ručně. Robot by z pomazánky udělal velmi jemnou hmotu, ve které by nebyli cítit jednotlivé ingredience.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!