Babiččina pomazánka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 5 ks vejce 1 kostka máslo 3 lžíce hořčice 1 balíček tavený sýr mletý černý pepř 200 g gothaj 1 kelímek velká paštika
Postup Babiččina pomazánka recept
Postup přípravy receptu
-
Necháme změknout máslo na pokojovou teplotu. Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Vychladlá vejce nastrouháme na hrubé straně struhadla, stejně tak nastrouháme i měkký salám.
V míse utřeme máslo, žloutky, tavený sýr a paštiku. Okořeníme solí a pepřem. Přisypeme na hrubo nastrouhaný měkký salám a nahrubo nastrouhané bílky. Přidáme hořčici a ušleháme.
Aby Babiččina pomazánka neztratila na své chuti a výrazu, všechny práce provádíme ručně. Robot by z pomazánky udělal velmi jemnou hmotu, ve které by nebyli cítit jednotlivé ingredience.