Babiččina bramboračka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
5 lžic máslo
petrželka
8 ks brambory
3 lžičky majoránka
1/4 ks celer
4 l voda
3 ks mrkev
1 ks petržel
1 ks bobkový list
3 kuličky nové koření
3 lžíce hladká mouka
2 hrstě sušené houby
2 kostky masový bujon
1/2 lžičky mletý černý pepř
3 lžíce polévkové koření
8 kuliček celý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Houby namočíme asi na 20 minut do vody. Zeleninu očistíme, oloupeme, nakrájíme na kostičky, brambory na větší kostky. Společně s houbami, bobkovým listem, pepřem, solí, novým kořením a vaříme do změknutí

  2. Z másla a mouky usmažíme růžovou jíšku, kterou necháme vychladnout. Bobkový list a nové koření vyjmeme

  3. Odebereme trochu vývaru a rozpustíme ho se 2 kostkami masoxu. Přidáme do hrnce ještě s prolisovaným česnekem, vychladlou jíškou, majoránkou a krátce povaříme

  4. Polévku dochutíme polévkovým kořením a mletým pepřem. Posypeme čerstvou nebo sušenou petrželovou natí

  5. Babiččinu bramboračku podáváme s chlebem

  6. Tip: Vegetariáni nahradí masox jiným bujonem. V nejlepším případě bujon vynecháme a použijeme vývar.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!