Babiččin houbový guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 hrst majoránka
1 špetka vegeta
1 lžička sůl a pepř
1 hrst červená paprika
1 ks cibule krájená nadrobno
15 ks čerstvých hub
podle chuti
1 dl mléko
podle potřeby
1 l voda
200 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme a nakrájíme na drobno, necháme dusit na malém množství vody asi 20 minut (houby samy vodu pustí, proto je nesmíme moc podlít). Poté přecedíme přebytečnou vodu.

  2. Během toho, co budou houby okapávat si oloupeme a nakrájíme cibulku na jemno a osmahneme v hrnci do sklovita. Sklovitou cibulku zasypeme červenou paprikou a přidáme okapané vařené houby. Osmahneme a zaprášíme dostatečným množstvím mouky. Mouku pečlivě vmícháme do houbové hmoty a zalijeme připravenou vodou. Přidáme sůl, majoránku, pepř a trošku vegety. Pro jemnější chuť můžeme přidat trochu mléka.

  3. Omáčku necháme 3 minutky vřít a pak za občasného míchání na mírném plameni vaříme ještě asi 15 minut, dokud nezmizí moučná příchuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!