Babiččin chleba recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
1 lžíce sůl
0,5 l voda
42 g droždí
1 kg hladká mouka
1 lžíce drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Na začátku připravíme kvásek. Smícháme 5 lžic vody, lžičku cukru a droždí, kvásek dobře promícháme a odstavíme na 10 minut, aby vzešel

  2. Nachystáme si mísu, do které nasypeme hladkou mouku, lžíci cukru, lžíci soli a lžíci drceného kmínu. Vše pečlivě promícháme a potom přidáme 1/2 litru vlažné vody. Znovu vše pečlivě promícháme a zároveň přidáme předem připravený kvásek, který nám mezitím nakynul. Připravené těsto necháme 15 minut kynout

  3. Na vysoký pečicí plech nachystáme pečící papír, těsto na něj vylijeme a necháme dalších 15 minut kynout na plechu. Troubu rozehřejeme na 250 °C a chleba pečeme 15 minut, potom teplotu snížíme na 180 °C a po dobu 45 minut dopečeme chleba dozlatova

  4. Během pečení potíráme chléb kmínovou osolenou vodou. Po vytažení z trouby je vhodné chléb zabalit do mokré utěrky na 10 minut

  5. Babiččin chleba je nejlepší potřený máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!