Artyčok se smetanovým dipem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
sůl
petrželka
2 ks artyčok
1 kelímek zakysaná smetana
mletý bílý pepř
citronová šťáva
2 kostky tavený sýr

Postup přípravy receptu

  1. Artyčoky uvaříme v osolené vodě s trochou citronové šťávy. Vaříme asi 30 minut, potom artyčoky scedíme

  2. Během vaření si připravíme omáčku. Sýry necháme v kastrůlku roztavit, přidáme zakysanou smetanu a vymícháme v hladkou omáčku. Dochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželkou

  3. Artyčoky dáme vcelku na talířky a během konzumace odloupneme svrchní listy. Jíme pouze vnitřní lístky se srdíčkem. Lístky namáčíme do smetanového dipu. Můžeme podávat teplé i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!