Artyčok se smetanovým dipem recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- sůl sůl petrželka 2 ks artyčok 1 kelímek zakysaná smetana mletý bílý pepř citronová šťáva 2 kostky tavený sýr
Postup Artyčok se smetanovým dipem
Postup přípravy receptu
-
Artyčoky uvaříme v osolené vodě s trochou citronové šťávy. Vaříme asi 30 minut, potom artyčoky scedíme
Během vaření si připravíme omáčku. Sýry necháme v kastrůlku roztavit, přidáme zakysanou smetanu a vymícháme v hladkou omáčku. Dochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželkou
Artyčoky dáme vcelku na talířky a během konzumace odloupneme svrchní listy. Jíme pouze vnitřní lístky se srdíčkem. Lístky namáčíme do smetanového dipu. Můžeme podávat teplé i studené.