Zvěřinový guláš s brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
4 ks cibule
3 lžíce sádlo
2 ks rajče
200 g špek
400 ml červené víno
5 ks velké brambory
300 g čerstvé houby
1 kg zvěřina
podle potřeby
sůl
podle chuti
majoránka
1 balíček mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Špek nakrájíme na kostičky. Cibule a česnek očistíme. Cibuli nasekáme najemno, česnek prolisujeme a utřeme. Zvěřinu podle potřeby očistíme a nakrájíme na kostky.

  2. V hrnci rozpálíme sádlo. Vsypeme špek a necháme jej zesklovatět. Přidáme cibuli a společně smažíme dozlatova. Pak přidáme maso, česnek a osmahneme, aby se maso zatáhlo. Základ osolíme, opepříme a okořeníme paprikou. Pak je podlijeme vínem a dusíme.

  3. Zatím si očistíme brambory s houbami a nakrájíme je na kousky. Když je maso téměř měkké, zasypeme je kousky hub a brambor, a dusíme až doměkka. Rajčata nakrojíme, spaříme, zchladíme a oloupeme. Zbavíme je peciček, nakrájíme na kousky a přidáme do zvěřinového guláše. Vše ještě jednou krátce povaříme, nakonec dáme majoránku podle chuti.

  4. Hotový zvěřinový guláš s brambory podáváme horký a s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!