Zvěřinový guláš s brambory recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek 4 ks cibule 3 lžíce sádlo 2 ks rajče 200 g špek 400 ml červené víno 5 ks velké brambory 300 g čerstvé houby 1 kg zvěřina podle potřeby sůl podle chuti majoránka 1 balíček mletá sladká paprika mletý černý pepř
Postup Zvěřinový guláš s brambory recept
Postup přípravy receptu
-
Špek nakrájíme na kostičky. Cibule a česnek očistíme. Cibuli nasekáme najemno, česnek prolisujeme a utřeme. Zvěřinu podle potřeby očistíme a nakrájíme na kostky.
V hrnci rozpálíme sádlo. Vsypeme špek a necháme jej zesklovatět. Přidáme cibuli a společně smažíme dozlatova. Pak přidáme maso, česnek a osmahneme, aby se maso zatáhlo. Základ osolíme, opepříme a okořeníme paprikou. Pak je podlijeme vínem a dusíme.
Zatím si očistíme brambory s houbami a nakrájíme je na kousky. Když je maso téměř měkké, zasypeme je kousky hub a brambor, a dusíme až doměkka. Rajčata nakrojíme, spaříme, zchladíme a oloupeme. Zbavíme je peciček, nakrájíme na kousky a přidáme do zvěřinového guláše. Vše ještě jednou krátce povaříme, nakonec dáme majoránku podle chuti.
Hotový zvěřinový guláš s brambory podáváme horký a s čerstvým pečivem.