Zvěřinový guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g slanina sůl 2 lžíce tuk 3 ks cibule 2 ks mrkev 5 kuliček jalovec 6 kuliček pepř celý 0.2 l kysaná smetana 2 lžíce hladká mouka 2 ks kyselá okurka 1 kg zvěřina
Postup Zvěřinový guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi vyškvaříme na nudličky pokrájenou slaninu, přidáme tuk a na kousky pokrájené maso, které ze všech stran opečeme. Potom přidáme drobně nakrájenou cibuli a mrkev, krátce osmahneme a podlijeme horkou vodou.
Přidáme koření, sůl, guláš přiklopíme a pod pokličkou dusíme přibližně hodinu. Ke konci přilijeme mouku rozkvedlanou v kysané smetaně, přidáme na kostičky nakrájené okurky a povaříme.
Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.