Zvěřinový guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
sůl
2 lžíce tuk
3 ks cibule
2 ks mrkev
5 kuliček jalovec
6 kuliček pepř celý
0.2 l kysaná smetana
2 lžíce hladká mouka
2 ks kyselá okurka
1 kg zvěřina

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi vyškvaříme na nudličky pokrájenou slaninu, přidáme tuk a na kousky pokrájené maso, které ze všech stran opečeme. Potom přidáme drobně nakrájenou cibuli a mrkev, krátce osmahneme a podlijeme horkou vodou.

  2. Přidáme koření, sůl, guláš přiklopíme a pod pokličkou dusíme přibližně hodinu. Ke konci přilijeme mouku rozkvedlanou v kysané smetaně, přidáme na kostičky nakrájené okurky a povaříme.

  3. Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!