Znojemský guláš vařený v papiňáku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
0.5 lžičky kmín
1 lžíce hořčice
0.3 lžičky mletý pepř
0 ks červená paprika
500 g hovězí maso
2 lžíce olej nebo sádlo
2 ks sterilované okurky
0.5 kostky hovězí bujon
1 lžíce mletá sladká paprika
0.3 lžičky mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Maso pokrájíme na menší kousky, trochu je rozklepneme.

  2. Cibulku nakrájenou nadrobno v hrnci pouze zpěníme, použijeme olej nebo sádlo. Přidáme sladkou papriku, dáváme pozor, ať se nepřipálí (zhořkne). Přidáme maso a za stálého míchání podusíme. Podlijeme trochou vody a osolíme, opepříme, okmínujeme. Kdo má rád ostřejší, přidá podle chuti pálivou papriku. Dolijeme přiměřeně vodu, přidáme bujonovou kostku a hořčici. Hrnec uzavřeme a vaříme asi 45 - 50 minut. Po otevření hrnce zahustíme světlou jíškou z hladké mouky. Přidáme na kostičky nakrájené sterilované okurky a maličko ještě povaříme.

  3. Na talíři ozdobíme znojemský guláš vařený v papiňáku kousky cibule

  4. popřípadě červenou paprikou. Podáváme s knedlíkem nebo s houskou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!