Znojemský guláš vařený v papiňáku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks cibule 0.5 lžičky kmín 1 lžíce hořčice 0.3 lžičky mletý pepř 0 ks červená paprika 500 g hovězí maso 2 lžíce olej nebo sádlo 2 ks sterilované okurky 0.5 kostky hovězí bujon 1 lžíce mletá sladká paprika 0.3 lžičky mletá pálivá paprika
Postup Znojemský guláš vařený v papiňáku recept
Postup přípravy receptu
-
Maso pokrájíme na menší kousky, trochu je rozklepneme.
Cibulku nakrájenou nadrobno v hrnci pouze zpěníme, použijeme olej nebo sádlo. Přidáme sladkou papriku, dáváme pozor, ať se nepřipálí (zhořkne). Přidáme maso a za stálého míchání podusíme. Podlijeme trochou vody a osolíme, opepříme, okmínujeme. Kdo má rád ostřejší, přidá podle chuti pálivou papriku. Dolijeme přiměřeně vodu, přidáme bujonovou kostku a hořčici. Hrnec uzavřeme a vaříme asi 45 - 50 minut. Po otevření hrnce zahustíme světlou jíškou z hladké mouky. Přidáme na kostičky nakrájené sterilované okurky a maličko ještě povaříme.
Na talíři ozdobíme znojemský guláš vařený v papiňáku kousky cibule
popřípadě červenou paprikou. Podáváme s knedlíkem nebo s houskou.