Sterilované okurky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

2 plátky česnek
8 lžic ocet
4 plátky cibule
2 ks kopr
4 plátky mrkev
1 lžička Deko
2 lístky bobkový list
2 ks celerová nať
okurky nakládačky
6 ks cukerin (umělé sladidlo)

Postup přípravy receptu

  1. Omyjeme okurky ve dvojí vodě a necháme je okapat. Dnešní hospodyňky využívají úsporu času a okurky operou v pračce

  2. Zeleninu si očistíme, opereme a necháme taktéž okapat. Cibuli a mrkev si nakrájíme na kolečka, česnek na silnější plátky a celer s koprem asi na 3 cm velké kousky

  3. Omyjeme si zavařovací sklenice a do každé dáme na dno bobkový list, kousek natě celeru, kousek natě kopru, plátek česneku, dvě kolečka mrkve a dvě kolečka cibule

  4. Potom sklenice naplníme okurkami a nahoru opět naskládáme stejnou zeleninu jako dolů. Přidáme cukerin, ocet a deko. Dolijeme vodou

  5. Sklenice uzavřeme a okurky sterilujeme na 85 - 90 °C 25 - 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!