Vepřové na znojemský způsob recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 lžic olej
sůl
1,5 lžíce solamyl
1 ks cibule
1/2 kostky masox
200 g žampiony
2 lžíce mletý kmín
600 g vepřová kýta
7 ks sterilovaná okurka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nasekáme na jemno. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Kyselé okurky nakrájíme na kostičky. Maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky

  2. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme žampiony a chvíli restujeme. Pak přidáme maso a opékáme asi 5 minut za občasného míchání

  3. Pak vše zasypeme kmínem, osolíme, opepříme a zalijeme vodou. Ještě rozdrobíme masox a dusíme zakryté asi 20 minut

  4. Když je maso měkké, přilijeme solamyl rozmíchaný v trošce vody a krátce povaříme. Pak přidáme kostičky kyselých okurek, popřípadě dochutíme, a už jen prohřejeme

  5. Vepřové na znojemský způsob podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!