Znojemská vepřová omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 ks cibule
500 g vepřové maso
200 g libová slanina
podle potřeby
olej
tmavá jíška
podle chuti
sůl
okurky
1 kostka masox
plnotučná hořčice
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Libovou slaninu nakrájíme na kostičky. Vepřové maso nakrájíme na kousky. Okurky nakrájíme nadrobno. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme také na malé kousky. Pokud jsou vejce menší, uvaříme jich klidně i více.

  2. Cibuli osmažíme na rozpáleném oleji společně s nakrájenou slaninou. Když je cibule sklovitá, přidáme nakrájené maso. Když se maso zatáhne, přidáme lžíci plnotučné hořčice, osolíme, opepříme podle chuti, vždy se to dá dokořenit. Zalijeme 2 litry vařící vody a přihodíme kostku masoxu a necháme zvolna povařit.

  3. Když je maso téměř měkké, přidáme do znojemské vepřové omáčky nakrájené okurky. Omáčku necháme vařit, dokud není maso měkké. Potom přidáme ještě jednu lžíci hořčice, nakrájené uvařené vejce, zahustíme tmavou jíškou a necháme ještě tak asi 15 minut probublávat.

  4. Znojemskou vepřovou omáčku podáváme s knedlíky nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!