Znojemská vepřová omáčka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 1 ks cibule 500 g vepřové maso 200 g libová slanina podle potřeby olej tmavá jíška podle chuti sůl okurky 1 kostka masox plnotučná hořčice mletý černý pepř
Postup Znojemská vepřová omáčka recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Libovou slaninu nakrájíme na kostičky. Vepřové maso nakrájíme na kousky. Okurky nakrájíme nadrobno. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme také na malé kousky. Pokud jsou vejce menší, uvaříme jich klidně i více.
Cibuli osmažíme na rozpáleném oleji společně s nakrájenou slaninou. Když je cibule sklovitá, přidáme nakrájené maso. Když se maso zatáhne, přidáme lžíci plnotučné hořčice, osolíme, opepříme podle chuti, vždy se to dá dokořenit. Zalijeme 2 litry vařící vody a přihodíme kostku masoxu a necháme zvolna povařit.
Když je maso téměř měkké, přidáme do znojemské vepřové omáčky nakrájené okurky. Omáčku necháme vařit, dokud není maso měkké. Potom přidáme ještě jednu lžíci hořčice, nakrájené uvařené vejce, zahustíme tmavou jíškou a necháme ještě tak asi 15 minut probublávat.
Znojemskou vepřovou omáčku podáváme s knedlíky nebo rýží.