Zmrzlina z jahod recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

šlehačka
čokoláda
50 g cukr moučka
2 lžíce citronová šťáva
100 g smetana ke šlehání
200 g čerstvé jahody
4 ks čerstvé jahody
175 g plnotučný bílý jogurt
1 - 2 lžíce jahodový likér

Postup přípravy receptu

  1. Jahody opláchneme, zbavíme korunek a necháme oschnout. Jahody rozmixujeme, podle potřeby propasírujeme, vmícháme cukr a jogurt. Ochutíme citronovou šťávou i likérem a vmícháme tuhou ušlehanou smetanu

  2. Zmrzlinu dáme do misky nebo vaničky a uložíme do mrazničky asi na 2 hodiny zmrazit

  3. Zmrzlinu z jahod podáváme s čerstvými jahodami zdobené třeba strouhanou čokoládou či šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!