Jablečný čaj z domácí pekárny recept

Apetit Recepty nápoje

Suroviny na recept

jablko
1 ks pomeranč
11 ks hřebíček
300 g cukr krupice
1 ks banán
1 hrst maliny
1 ks hruška
100 ml malinový sirup
1 lžička pomerančová kůra
1 ks celá skořice
3 lžíce včelí med

Postup přípravy receptu

  1. Hrušku i oloupaný banán rozčtvrtíme a nakrájíme na kostky, pomeranč oloupeme a měsíčky přepůlíme. Kostičky hrušky i banánu, kousky pomeranče a hrst malin dáme v misce na váhu a do váhy 850 g přidáme na kostičky nakrájená a neloupaná jablka

  2. Ovoce nasypeme do pekárny, zasypeme cukrem i pomerančovou kůrou, rozlomíme skořici, přidáme hřebíčky i med, zalijeme sirupem a pekárnu zavřeme. Zapneme program DŽEM a máme hotovo

  3. Ještě horký jablečný čaj z domácí pekárny plníme do čistých nahřátých skleniček (5 skleniček od výživy), uzavřeme víčkem a postavíme na 10 minut nahoru dnem

  4. Vychladlé sklenice s jablečným čajem z domácí pekárny uložíme v chladu a temnu a vytáhneme na studené zimní večery.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!