Jablečný cheesecake recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

100 g cukr
4 ks vejce
75 g máslo
1,5 lžíce máslo
1/2 lžičky skořice
1/2 lžičky skořice
2 ks jablko
1 balíček vanilkový cukr
2 lžíce kukuřičný škrob
300 g pomazánkové máslo
250 g máslové sušenky
250 g nízkotučný měkký tvaroh

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi na rozpuštěném másle osmažíme oloupaná, jádřinců zbavená a na kostky nakrájená jablka. Odstavíme, když jablka začnou měknout (nesmí vzniknout kaše!)

  2. Do mixéru dáme sušenky, skořici a máslo a rozmixujeme na drobenku. Dortovou formu vyložíme pečicím papírem a drobenkou na korpus pokryjeme dno. Rukama dobře upěchujeme a formu dáme do lednice

  3. Na náplň smícháme tvaroh, pomazánkové máslo, cukr a škrob a po jednom zašleháme vejce

  4. Korpus pokryjeme kostkami jablek a zalijeme krémovou náplní. Necháme péct při 150 °C asi 75 minut. Po upečení necháme jablečný cheesecake vychladnout a nejméně na 4 hodiny uložíme do lednice.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!