Jablečný cheesecake recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 100 g cukr 4 ks vejce 75 g máslo 1,5 lžíce máslo 1/2 lžičky skořice 1/2 lžičky skořice 2 ks jablko 1 balíček vanilkový cukr 2 lžíce kukuřičný škrob 300 g pomazánkové máslo 250 g máslové sušenky 250 g nízkotučný měkký tvaroh
Postup Jablečný cheesecake
Postup přípravy receptu
-
V pánvi na rozpuštěném másle osmažíme oloupaná, jádřinců zbavená a na kostky nakrájená jablka. Odstavíme, když jablka začnou měknout (nesmí vzniknout kaše!)
Do mixéru dáme sušenky, skořici a máslo a rozmixujeme na drobenku. Dortovou formu vyložíme pečicím papírem a drobenkou na korpus pokryjeme dno. Rukama dobře upěchujeme a formu dáme do lednice
Na náplň smícháme tvaroh, pomazánkové máslo, cukr a škrob a po jednom zašleháme vejce
Korpus pokryjeme kostkami jablek a zalijeme krémovou náplní. Necháme péct při 150 °C asi 75 minut. Po upečení necháme jablečný cheesecake vychladnout a nejméně na 4 hodiny uložíme do lednice.