Jablečno-ostružinová marmeláda recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

900 g cukr krupice
2 ks badyán
600 g ostružiny
3 lžíce citronová šťáva
2 lžíce pomerančová šťáva
1000 g sladké jablko

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na kostičky a dáme do hrnce (1000 g čisté váhy). Zalijeme vodou smíchanou s citronovou šťávou, jen aby byla jablka ponořená, uvedeme do varu a 10 minut provaříme. Pak rozvařená jablka propasírujeme přes síto. Polovinu ostružin dáme do hrnce, vařečkou pomačkáme, 5 minut provaříme a také propasírujeme

  2. Ostružinové i jablečné pyré smícháme, přidáme do gázy zabalený badyán, uvedeme do varu a 5 minut provaříme. Pak přidáme zbylé ostružiny, 200 g cukru, uvedeme do varu a opět 5 minut provaříme. Pak přidáme zbylý cukr a pomerančovou šťávu a vaříme do zhoustnutí asi 45 minut

  3. Horkou jablečno-ostružinovou marmeládou (badyán vyndáme) plníme čisté nahřáté sklenice, zavíčkujeme a na 5 minut otočíme nahoru dnem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!