Zmrzlina v pomeranči recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

60 g cukr
200 ml smetana
6 ks pomeranč
2 ks žloutky
- - meduňka

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranče omyjeme, ze 4 kusů seřízneme vršek, odstraníme dužinu, šťávu zachytíme, slupky uložíme do chladu. Ze zbylých plodů nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. V horké lázni šleháme žloutky s cukrem a pom. Šťávou na hustý krém. Misku potom vyjmeme, postavíme na led a vychladlý krém našleháme, vmícháme kůru. Smetanu ušleháme dotuha a vmícháme ke krému, který naplníme do vychladlých pomerančových slupek a dáme asi na 4 hodiny do mrazáku vychladnout. Zdobíme lístečky meduňky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!