Zapečené rybí filé se zeleninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
1 ks vejce
1 lžička solamyl
oregano
mletý bílý pepř
citronová šťáva
1 lžíce bílý jogurt
petrželová nať
1 ks žlutá paprika
6 ks černé olivy
3 ks malé rajče
mletá kurkuma
máslo na vymazání
150 g strouhaný čedar
2 ks jarní cibulka (bílá část)
2 balíčky rybí mražené kostky

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme. Papriku zbavíme jadérek a nasekáme. Cibulku a česnek jemně nakrájíme. Olivy necháme okapat a nakrájíme na kolečka

  2. Papriku, rajče, cibulku a česnek rozmixujeme dohladka. Spojíme s jogurtem, vejcem a solamylem. Vmícháme nakrájené olivy a ochutíme kurkumou, pepřem, oreganem a podle potřeby osolíme

  3. Zapékací mísu vymažeme máslem, poklademe rybou a zakapeme citronovou šťávou. Poklademe zeleninovou směsí a zapékáme v troubě při 190 °C přibližně 30 - 45 minut. Před dokončením filé posypeme sýrem a dopečeme

  4. Zapečené rybí filé se zeleninou podáváme s opečeným bramborem a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!