Živáňská recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
6 ks brambory
6 ks mrkev
chilli
4 ks špekáček
grilovací koření
1 ks větší cibule
mletá sladká paprika
barevný pepř
1 ks větší cuketa
celý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky

  2. Vše vložíme do pekáče. Přidáme podle chuti sůl, barevný pepř, grilovací koření, sladkou papriku, kmín, kdo má rád pikantnější jídla, trochu chilli. Pořádně promícháme

  3. Přidáme špekáčky, které nakrojíme na prasátka, aby se nám při pečení pěkně opekly. Vše zakápneme trochou oleje a opět promícháme

  4. Pekáč přiklopíme nebo přikryjeme alobalem a dáme do trouby zapéct. Pečeme na 250 °C přibližně 90 minut, dokud není všechna zelenina měkká. Na posledních 10 minut živáňskou odklopíme a necháme zčervenat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!