Žitno-pšeničný chléb z domácí pekárny recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
2 lžičky sůl
1 lžička ocet
400 ml voda
250 g hladká mouka
100 g polohrubá mouka
0 balíčků sušené droždí
150 g žitná mouka
podle chuti
kmín
slunečnicová semínka
chlebové koření
Postup Žitno-pšeničný chléb z domácí pekárny recept
Postup přípravy receptu
-
V tomto pořadí do pekárny nalijeme vodu, ocet a přisypeme všechny mouky. Základ je žitná a pšeničná mouka, ale může se namíchat i jiný druh do váhy 500 g. Dále přidáme postupně sůl, kmín, droždí (podle návodu na obalu, tedy množství na půl kila mouky) a případně oblíbené koření.
Žitno-pšeničný chléb pečeme na program Sprint (1 hodina příprava, 1 hodina pečení). Po zaznění signalizace někdy přidávám semínka slunečnice.
Žitno-pšeničný chléb z domácí pekárny podáváme na všechny způsoby podle chuti.