Žitno-pšeničný chléb z domácí pekárny recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžičky sůl 1 lžička ocet 400 ml voda 250 g hladká mouka 100 g polohrubá mouka 0 balíčků sušené droždí 150 g žitná mouka podle chuti kmín slunečnicová semínka chlebové koření
Postup Žitno-pšeničný chléb z domácí pekárny recept
Postup přípravy receptu
-
V tomto pořadí do pekárny nalijeme vodu, ocet a přisypeme všechny mouky. Základ je žitná a pšeničná mouka, ale může se namíchat i jiný druh do váhy 500 g. Dále přidáme postupně sůl, kmín, droždí (podle návodu na obalu, tedy množství na půl kila mouky) a případně oblíbené koření.
Žitno-pšeničný chléb pečeme na program Sprint (1 hodina příprava, 1 hodina pečení). Po zaznění signalizace někdy přidávám semínka slunečnice.
Žitno-pšeničný chléb z domácí pekárny podáváme na všechny způsoby podle chuti.