Dušené brambory s hráškem recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

100 g hrášek
2 stroužky česnek
2 lžíce olej
sůl
500 g brambory
1/4 lžičky mletý koriandr
1/4 lžičky mletý zázvor
čerstvá petrželka
1 ks cibule (malá)
1/2 lžičky mletá kurkuma
1/4 lžičky celý bílý pepř
1 ks červená feferonka
70 ml voda nebo zeleninový vývar
1 lžička hořčicová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce téměř doměkka a poté je oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Feferonku zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na malé kousíčky. Oloupaný česnek nasekáme najemno

  2. V hluboké pánvi na rozehřátém oleji opékáme hořčicová semínka a kuličky bílého pepře, dokud se nerozvoní a nezačnou praskat. Pak vmícháme feferonku, cibuli a česnek a vše za občasného míchání zvolna orestujeme do zesklovatění

  3. K tomuto základu přidáme brambory a hrášek, vše ochutíme solí, koriandrem, kurkumou a zázvorem, podlijeme vodou a zakryté zvolna podusíme asi 10 minut. Pak pokrm odkryjeme, teplou zvýšíme, vše důkladně promícháme a vaříme ještě přibližně asi 5 minut, dokud se tekutina téměř neodpaří. Pak směs odstavíme z tepla, vmícháme čerstvou nasekanou petrželku nebo koriandr a pánev asi na 5 minut zakryjeme, aby se chutě prolnuly

  4. Dušené brambory s hráškem a kořením nejlépe chutnají ke grilovaným rybám nebo i jiným masům. Můžeme je však podávat i samostatně s listovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!