Žemlovka s tvarohem, jablky a švestkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 ks veka
náplň
1 ks vejce
50 ml mléko
1 balíček vanilkový cukr
300 g měkký tvaroh
těstíčko
2 ks vejce
mléko
podle chuti
5 ks jablko
švestky
cukr moučka
mletá skořice
podle potřeby
tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Jablka a švestky očistíme, omyjeme. Jablka nastrouháme nahrubo, švestky rozpůlíme a vypeckujeme. Veku nakrájíme na plátky a namočíme ji v mléce rozmíchaném s vejci. Tvaroh smícháme s vejcem, mlékem a cukrem. Pekáč vymažeme tukem a vysypeme strouhankou.

  2. Vše postupně vrstvíme do pekáče: Veka, švestky, jablka, která posypeme cukrem a skořicí, ochucený tvaroh a opět veka. Nebo veka, švestky, tvaroh, veka, jablka, která posypeme cukrem a skořicí, tvaroh a opět veka.

  3. Žemlovku vložíme do trouby na horkovzduch předehřáté na 150 °C a pečeme 45 - 50 minut. Pokud začne rychle tmavnout, zakryjeme ji alobalem.

  4. Žemlovku s tvarohem, jablky a švestkami necháme krátce vychladnout a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!