Želví maso recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžička majoránka
1 kg cibule
1 lžička kmín
3 ks feferonka
0 lžiček mletý pepř
2 lžíce sojová omáčka
1 lžička mletá sladká paprika
1 lžička mletá pálivá paprika
1 lžíce worchestrová omáčka
1 kg vepřové slezinky
na ozdobu
cibule
1 sklenice Moravanka
podle potřeby
voda
maizena

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Připravíme si ostatní suroviny. Ze slezinek stáhneme tuk, ale nepřekrájíme je.

  2. Slezinky i se stáhnutým tukem dáme na cibuli zpěněnou na oleji dusit. Okořeníme podle chuti například mletými paprikami, pepřem, kmínem, majoránkou, prolisovaným česnekem a solí. Když slezinky změknou, obereme zbytky tuku, omáčku zahustíme maizenou rozkvedlanou ve studené vodě, krátce provaříme a slezinky vyjmeme.

  3. Omáčku rozmixujeme, vrátíme slezinky a dochutíme sojovou omáčkou, worchestrovou omáčkou a pokrájenou feferonkou.

  4. Porce želvího masa na talířích zdobíme kroužky syrové cibule, případně sterilovanou zeleninou (Moravanka). Jako příloha je nejlepší rohlík.

  5. Omáčka se dá velmi dobře zmrazovat, nehrudkovatí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!