Kávové pralinky v marcipánu recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 250 g máslo máslo 1 lžíce rum 2 lžíce kakao 3 lžičky kakao 100 g med 1/4 l borůvky 1 ks bílá čokoláda 100 g rostlinný tuk 2 lžičky instantní káva 1 ks mléčná čokoláda 1/2 plátku pálivá paprička 20 g kvalitní hořká čokoláda
Postup Kávové pralinky v marcipánu
Postup přípravy receptu
-
Ve vodní lázni roztavíme tuk, po roztavení chvíli odstavíme a přidáme máslo, med, kakao a instantní kávu. Směs prošleháme a dáme chladit do lednice
Mezitím si vyrobíme marcipán - osobně upřednostňuji marcipánovou mléčnou hmotu vyrobenou ze sušeného mléka, moučkového cukru, mandlové esence a do této směsi se opatrně přilívá voda
Marcipán zpracujeme, vyválíme na tenký plát, rozřežeme na čtverečky a doprostřed každého dáme trochu ztuhlé kávové směsi. Směs pak do marcipánu kompletně zabalíme
Hotové pralinky zdobíme a poléváme mléčnou, bílou nebo tmavou čokoládou
Pro inspiraci uvedu ještě recept na tmavou chilli čokoládu. Roztavíme v parní lázni pár čtverečků čokolády s vysokým procentem kakaa, přidáme kakao, kousek másla a trochu silně pálivé papričky, kterou jsme předem zpracovali na kaši. Čokoládu akorát vymícháme dohladka. Připravíme si i borůvkovou šťávu. Svaříme borůvky a oddělíme je např. přes sítko od šťávy, kterou ještě povaříme, než získá hutnější konzistenci. Šťávu pak můžeme dát do náplně a případně pralinky i polít
Kávové pralinky v marcipánu podáváme přímo vytáhlé z lednice.