Kávové pralinky v marcipánu recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

250 g máslo
máslo
1 lžíce rum
2 lžíce kakao
3 lžičky kakao
100 g med
1/4 l borůvky
1 ks bílá čokoláda
100 g rostlinný tuk
2 lžičky instantní káva
1 ks mléčná čokoláda
1/2 plátku pálivá paprička
20 g kvalitní hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodní lázni roztavíme tuk, po roztavení chvíli odstavíme a přidáme máslo, med, kakao a instantní kávu. Směs prošleháme a dáme chladit do lednice

  2. Mezitím si vyrobíme marcipán - osobně upřednostňuji marcipánovou mléčnou hmotu vyrobenou ze sušeného mléka, moučkového cukru, mandlové esence a do této směsi se opatrně přilívá voda

  3. Marcipán zpracujeme, vyválíme na tenký plát, rozřežeme na čtverečky a doprostřed každého dáme trochu ztuhlé kávové směsi. Směs pak do marcipánu kompletně zabalíme

  4. Hotové pralinky zdobíme a poléváme mléčnou, bílou nebo tmavou čokoládou

  5. Pro inspiraci uvedu ještě recept na tmavou chilli čokoládu. Roztavíme v parní lázni pár čtverečků čokolády s vysokým procentem kakaa, přidáme kakao, kousek másla a trochu silně pálivé papričky, kterou jsme předem zpracovali na kaši. Čokoládu akorát vymícháme dohladka. Připravíme si i borůvkovou šťávu. Svaříme borůvky a oddělíme je např. přes sítko od šťávy, kterou ještě povaříme, než získá hutnější konzistenci. Šťávu pak můžeme dát do náplně a případně pralinky i polít

  6. Kávové pralinky v marcipánu podáváme přímo vytáhlé z lednice.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!