Masové želvičky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- česnek sůl 2 ks vejce vejce strouhanka majoránka 2 ks cibule 20 dkg anglická slanina mletý kmín mletý černý pepř 1 kg míchané mleté maso 5 ks jemný párek
Postup Masové želvičky
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Z mletého masa, cibule, česneku, vejce, koření podle chuti (mletého kmínu, majoránky, mletého černého pepře), špetky soli a strouhanky podle potřeby vytvoříme klasickou sekanou tak, jak nám chutná
Z hotové sekané vytvoříme těla želviček tak, že směs vytvarujeme do oválků menších než dlaň. Dlouhé plátky anglické slaniny podélně rozřežeme a na prkénku spleteme jako košík
Tělíčko ze sekané vložíme do středu spletu, zabalíme a otočíme tak, aby konce slaniny bylo možné zasunout pod tělo. Dobře uhladíme, nejlépe mírně navlhčenou rukou. Párky rozkrojíme na 6 x 3 cm dlouhé kousky (4 nožičky, ocásek a hlavička)
Na hlavu a ocásek použijeme konce, ten na hlavičku mírně nakrojíme. Na nožičky rozkrojíme křížem ve středu. Připravené párky zamáčkneme přes slaninu do směsi. Krunýř potřeme rozšlehaným vejcem, želvičky klademe na plech a mírně podlijeme
Želvičky pečeme asi 20 - 30 minut dozlatova v troubě předehřáté na 250 °C
Masové želvičky podáváme s bramborem.