Masové želvičky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
sůl
2 ks vejce
vejce
strouhanka
majoránka
2 ks cibule
20 dkg anglická slanina
mletý kmín
mletý černý pepř
1 kg míchané mleté maso
5 ks jemný párek

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Z mletého masa, cibule, česneku, vejce, koření podle chuti (mletého kmínu, majoránky, mletého černého pepře), špetky soli a strouhanky podle potřeby vytvoříme klasickou sekanou tak, jak nám chutná

  2. Z hotové sekané vytvoříme těla želviček tak, že směs vytvarujeme do oválků menších než dlaň. Dlouhé plátky anglické slaniny podélně rozřežeme a na prkénku spleteme jako košík

  3. Tělíčko ze sekané vložíme do středu spletu, zabalíme a otočíme tak, aby konce slaniny bylo možné zasunout pod tělo. Dobře uhladíme, nejlépe mírně navlhčenou rukou. Párky rozkrojíme na 6 x 3 cm dlouhé kousky (4 nožičky, ocásek a hlavička)

  4. Na hlavu a ocásek použijeme konce, ten na hlavičku mírně nakrojíme. Na nožičky rozkrojíme křížem ve středu. Připravené párky zamáčkneme přes slaninu do směsi. Krunýř potřeme rozšlehaným vejcem, želvičky klademe na plech a mírně podlijeme

  5. Želvičky pečeme asi 20 - 30 minut dozlatova v troubě předehřáté na 250 °C

  6. Masové želvičky podáváme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!