Zelný vyprošťovák recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 sklenka majonéza
1 kg kysané zelí
20 dkg měkký salám
4 ks brambory vařené ve slupce
4 střiky worchestr
2 lžíce polotučná hořčice
2 ks vařejné vejce
1 kelímek jogurt nebo zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Pokrájíme asi 1kg kysaného zelí (nejlepší je vlastní, domácí). Vařené brambory pokrájíme na kostky, stejně jako natvrdo uvařená vejce. Nasekáme cibuli, nakrájíme měkký salám.

  2. K zelí přidáme vařené brambory (4 - 5 středně velkých), vejce, měkký salám, 1 středně velkou cibuli. Vše spojíme zálivkou z bílého jogurtu, lehké majolky, dvě lžíce hořčice a zakápneme několika kapkami worchestru. Vegetariáni vynechají salám.

  3. Zelný vyprošťovák dáme vychladit a je to výborné druhý den po různých oslavách, ale i jako lehká večeře. Zelný vyprošťovák se může jíst samostatně nebo s chlebem a jiným pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!