Zelný nákyp recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
2 ks vejce
1 lžíce máslo
500 g brambory
0.5 lžičky kmín
2 lžíce sekaná petrželka
mletý pepř
125 g zakysaná smetana
500 g bílé zelí
1 lžička máslo na vymazání
80-100 g mleté míchané maso

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Brambory vaříme ve slané vodě asi 20 - 30 minut, oloupeme je a nakrájíme na plátky. Zelí nastrouháme najemno a krátce podusíme na oleji.

  2. Kulatou nákypovou formu o průměru 25 - 28 cm vymažeme máslem. Plátky brambor, dušené, nahrubo nasekané hovězí maso a zelí poskládáme do vrstev do formy. Vše osolíme, okořeníme pepřem a kmínem.

  3. Vejce rozšleháme se zakysanou smetanou a petrželkou. Nákyp směsí zakryjeme a pokryjeme plátky másla. Zelný nákyp zapékáme v nepřikryté formě asi 40 minut.

  4. Hotový zelný nákyp podáváme s hlávkovým salátem. Vegetariáni mohou maso vynechat. Není důležité.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!