Zelníky se šunkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 lžičky sůl
2 ks vejce
150 g hladká mouka
0.5 lžičky drcený kmín
1 svazek jarní cibulka
300 g kysané zelí
1 svazek kadeřavá petrželka
podle potřeby
olej na smažení
náplň
250 g vepřová nebo dětská šunka

Postup přípravy receptu

  1. Zelí (i fialové) scedíme a překrájíme na menší nudličky. Petrželku nasekáme najemno a očištěnou cibulku nakrájíme nadrobno.

  2. Mouku smícháme s vejcem a pramínkem přilijeme mléko. Umícháme hladké těstíčko, do kterého zapracujeme zelí, petrželku i cibulku. Ochutíme solí i kmínem a důkladně promícháme. Umícháme těsto stejné konzistence jako klasické těsto na bramboráky.

  3. Z těsta tvoříme na rozpáleném oleji v lívanečníku malé placky, které smažíme z obou stran. Hotové zelníky klademe na papírové utěrky a necháme odsát přebytečný olej.

  4. Zelníky servírujeme vždy alespoň dva na sobě, proložené silnějším plátkem šunky, ozdobené čerstvou nebo nakládanou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!