Spirálky s houbami a mletým masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- cukr 4 stroužky česnek olej sůl 1 ks cibule oregano 250 g žampiony 1 sklenka bílé víno 350 g mleté hovězí maso mletý černý pepř 1 sklenka rajčatové pyré 400 g spirálky
Postup Spirálky s houbami a mletým masem
Postup přípravy receptu
-
Čisté žampiony překrájíme nadrobno. Cibuli s česnekem oloupeme a také drobně nakrájíme
Na rozpáleném oleji osmažíme česnek s cibulí a oreganem. Vhodíme pokrájené žampiony a prosmažíme 10 minut. Potom přidáme mleté maso a po chvíli míchání podlijeme suchým vínem. Po odpaření vína přidáme podle chuti cukr, sůl a sklenku čerstvého rajčatového pyré
Těstoviny uvaříme ve slané vodě na skus. Omáčku provaříme dalších asi 10 minut. Spirálky ukládáme na talíře a pokryjeme omáčkou
Spirálky s houbami a mletým masem podáváme k obědu nebo večeři.