Spirálky s houbami a mletým masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
4 stroužky česnek
olej
sůl
1 ks cibule
oregano
250 g žampiony
1 sklenka bílé víno
350 g mleté hovězí maso
mletý černý pepř
1 sklenka rajčatové pyré
400 g spirálky

Postup přípravy receptu

  1. Čisté žampiony překrájíme nadrobno. Cibuli s česnekem oloupeme a také drobně nakrájíme

  2. Na rozpáleném oleji osmažíme česnek s cibulí a oreganem. Vhodíme pokrájené žampiony a prosmažíme 10 minut. Potom přidáme mleté maso a po chvíli míchání podlijeme suchým vínem. Po odpaření vína přidáme podle chuti cukr, sůl a sklenku čerstvého rajčatového pyré

  3. Těstoviny uvaříme ve slané vodě na skus. Omáčku provaříme dalších asi 10 minut. Spirálky ukládáme na talíře a pokryjeme omáčkou

  4. Spirálky s houbami a mletým masem podáváme k obědu nebo večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!