Špikovaný kuřecí steak recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

50 g slanina
olej
sůl
vývar
2 plátky kuřecí prsa
mletý černý pepř
3 ks barevná paprika
1/2 ks menší cibule

Postup přípravy receptu

  1. Papriky očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Ze slaniny odkrojíme několik hranolků na špikování masa a zbytek pokrájíme na jemné kostičky

  2. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a lehce naklepeme, nejlépe klouby prstů. Potom maso prošpikujeme slaninou a opepříme. Potřeme olejem a necháme hodinu rozležet

  3. V kastrůlku rozškvaříme slaninu, na které necháme zpěnit cibulku. Vmícháme papriky a podlijeme trochou vývaru. Pod pokličkou podusíme asi 5 minut

  4. Prošpikovaná kuřecí prsa zprudka opečeme z obou stran, na malém množství oleje. Přendáme je do zapékací misky, přelijeme je podušenými paprikami i se šťávou a v předehřáté troubě necháme asi 10 minut dopéci

  5. Kuřecí steaky zapékané s barevnými paprikami a slaninou podáváme s rýží, ale chutná i s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!