Zelníky s klobásou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

nádivka
sůl
1 ks cibule
1 ks pórek
250 g klobása
1 hlávka bílé zelí
mletý černý pepř
2 ks paprika (červená)
těsto
sůl
1 ks vejce
100 ml voda
0.5 balíčku kvasnice
cukr krystal
250 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si zaděláme kvásek.

  2. Připravíme nádivku. Cibuli očistíme a nasekáme. Zelí a pórek očistíme a nakrouháme najemno. Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky.

  3. Ve vyšší pánvi zpěníme cibuli. Přidáme zelí a později papriku. Směs podlijeme trochou vody a dusíme, až zelí změkne. Během dušení si nakrájíme klobásky a přidáme je i s pórkem do zeleninové směsi, když je zelí téměř měkké. Směs okořeníme podle chuti a necháme vychladnout.

  4. Z mouky, vajec, a špetky soli, kváskem zaděláme těsto. Necháme ho vykynout. Potom těsto rozdělíme na stejné díly a ty naplníme nádivkou. Potřeme tukem a dáme dozlatova upéct. Pokud nechceme buchty, můžeme dělat třeba koláče.

  5. Upečené zlatavé zelníky s klobásou podáváme horké i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!