Papriky plněné rýží a sýrovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 kelímek smetana
1 lžíce tymián
voda
1 balíček rýže
1 ks brokolice
1 plechovka sterilovaná kukuřice
1 balíček tavený sýr
1/2 kostky zeleninový bujon
4 ks větší paprika

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit rýži. Brokolici rozebereme na růžičky a povaříme v osolené vodě cca 4 minuty. Poté ji společně s okapanou kukuřicí orestujeme na pánvi na oleji a následně zeleninu promícháme s uvařenou rýží

  2. Připravíme si omáčku. Ve čtvrt litru vody rozpustíme bujon, dále v něm roztavíme sýr a nakonec zalijeme smetanou a ochutíme asi lžící sušeného drceného tymiánu

  3. Omytým paprikám odřízneme vršky, naplníme je rýžovou směsí, zalijeme omáčkou, přiklopíme odříznutými hlavičkami a pečeme v zapékací míse vyložené pečicím papírem. Plněné papriky pečeme na 180 °C asi 30 minut

  4. Jako přílohu k paprikám plněným rýží a sýrovou omáčkou lze podávat zbytek rýžové směsi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!