Papriky plněné špenátovým sýrem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
olej
sůl
8 ks paprika
1 ks cibule
2 lžíce pivo
200 g sýr gorgonzola
mletý pepř
500 g listový špenát
6 lžic ovesné vločky

Postup přípravy receptu

  1. Vršky paprik ukrojíme a odstraníme jádřince, špenát omyjeme a natrháme na kousky. Česnek i cibuli oloupeme, nakrájíme na kousky a na oleji je osmahneme. Špenát spaříme horkou vodou a necháme okapat

  2. Vločky přelijeme pivem a necháme nabobtnat. Sýr nakrájíme na drobnější kousky, přidáme špenát a spolu se sýrem přimícháme k cibulce, nakonec přidáme vločky a promícháme

  3. Směsí plníme paprikové lusky, vršky zakryjeme odkrojenou částí a můžeme grilovat

  4. Papriky plněné špenátovým sýrem grilujeme asi 20 minut, až jsou papriky pěkně zlatavé. Obracíme opatrně, aby nám náplň nevypadla

  5. Papriky plněné špenátovým sýrem podáváme jako hlavní chod, který je lehký a vegetariánský

  6. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!