Vepřová domácí tlačenka recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
koření
2 ks vepřový jazyk
1 kg vepřová játra
1 kg vepřový bůček
0,5 porcí vepřová hlava
1 ks vepřová slezina

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso a vnitřnosti očistíme a uvaříme doměkka. Uvařené maso nakrájíme na menší kostky, nožičky uvaříme zvlášť a kůži rozemeleme v mlýnku na maso. Pak přidáme i se sosem do směsi, dochutíme a ještě teplé přidáváme do pytlíků z jedné strany zavázaných, potom zavážeme i z druhé strany. Tak máme tlačenku v obalech dobře uzavřenou

  2. Domácí vepřovou tlačenku necháme v chladu a postupně ji obracíme, aby maso nebylo jen na jedné straně vychladlé. Asi tak za hodinu v lednici můžeme už tlačenku začít krájet

  3. Vepřovou domácí tlačenku podáváme s cibulí a lžící octa.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!