Vepřová domácí tlačenka recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- sůl koření 2 ks vepřový jazyk 1 kg vepřová játra 1 kg vepřový bůček 0,5 porcí vepřová hlava 1 ks vepřová slezina
Postup Vepřová domácí tlačenka
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso a vnitřnosti očistíme a uvaříme doměkka. Uvařené maso nakrájíme na menší kostky, nožičky uvaříme zvlášť a kůži rozemeleme v mlýnku na maso. Pak přidáme i se sosem do směsi, dochutíme a ještě teplé přidáváme do pytlíků z jedné strany zavázaných, potom zavážeme i z druhé strany. Tak máme tlačenku v obalech dobře uzavřenou
Domácí vepřovou tlačenku necháme v chladu a postupně ji obracíme, aby maso nebylo jen na jedné straně vychladlé. Asi tak za hodinu v lednici můžeme už tlačenku začít krájet
Vepřovou domácí tlačenku podáváme s cibulí a lžící octa.