Zelné závitky s mletým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks cibule
0.5 šálku rýže
0.5 hlávky zelí
10 plátků anglická slanina
250 g mleté maso
podle chuti
sůl
tymián
pepř
mletá sladká a pálivá paprika
podle potřeby
tuk na vymazání
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Zelí omyjeme a uvaříme v osolené vodě. Vařené zelí scedíme, necháme okapat. V druhém hrnci uvaříme do poloměkka rýži, tak jak jsme zvyklí.

  2. Cibuli oloupeme a nasekáme na drobné kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  3. Cibuli a česnek zpěníme na rozpáleném oleji. Přidáme maso. Ochutíme kořením a solí, přidáme rýži a dusíme doměkka.

  4. Zelí rozebereme na listy. Každý list naplníme masovou směsí a svineme. Z vrchu omotáme plátkem slaniny. Vložíme do vymazané zapékací misky, těsně vedle sebe, aby se zelné závitky s mletým masem nerozpadly. Pečeme na 200 °C asi 15 minut.

  5. Hotové zelné závitky s mletým masem podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!