Křehké sýrové krekry recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 lžička sůl
250 g máslo
2 ks žloutek
bílek
1/2 balíčku prášek do pečiva
150 g brynza
400 g hladká mouka
hrubá sůl
semínka

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme dobře změknout, pak ho rozkrájíme na kousky, vložíme do mísy a přidáme žloutky a brynzu. Důkladně rozšleháme na hladkou a krémovitou konzistenci. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a sůl. Vše důkladně zpracujeme na hladké a nelepivé těsto

  2. Těsto rozválíme na podsypané desce na cca 0,5 cm vysoký plát a z něj vykrajujeme pomocí tvořítek různé tvary. Vykrájené sýrové tvary přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme bílkem. Na závěr posypeme semínky, solí, kořením - podle chuti

  3. Sýrové krekry pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C cca 15 minut, dokud nejsou mírně zlatavé

  4. Sýrové krekry podáváme jako slanou chuťovku při nejrůznějších oslavách, třeba těch silvestrovských. Chutnají dobře k pivu i vínu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!