Pečené hovězí na hořčici recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
vývar
hladká mouka
1/4 lžičky sardelová pasta
1 lžíce čerstvý tymián
3 lžičky hořčicové semínko
mletý černý pepř
1 lžíce čerstvá petrželová nať
1600 g hovězí krk

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme, osolíme, opepříme a upravíme do potřebného válečku, který zajistíme potravinářskou nití. V hmoždíři rozmělníme hořčicová semínka s tymiánem a petrželkou. Směs přendáme do misky a promícháme se 4 lžícemi olivového oleje a 1/4 lžičkou sardelové pasty

  2. Připravené maso slabě obalíme v hladké mouce a ze všech stran opečeme na oleji dozlatova. Jakmile se maso zatáhne, přendáme ho pekáčku, potřeme bylinkovou směsí podlijeme výpekem a vývarem a zvolna pečeme zakryté při 120 °C doměkka. Během pečení hovězí maso podléváme vývarem a ke konci dopečeme odkryté, aby vznika bylinková krusta

  3. Pečené hovězí s hořicovo-bylinkovou krustou nakrájíme na plátky, rozdělíme na porce a podáváme přelité vypečenou šťávou s bramborem a salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!