Zelné rohlíčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
těsto
1 lžička cukr
150 ml olej
1 lžička sůl
40 g kvasnice
500 g hladká mouka
250 ml vlažné mléko
náplň
sůl
1 lžička mletý černý pepř
700 g kysané zelí
500 g uzenina (uzené maso)
na potření
1 ks vejce
na ozdobu
2 lžičky kmín
Postup Zelné rohlíčky recept
Postup přípravy receptu
-
Kvasnice dáme do hrnku a s 1 lžičkou cukru je rozmícháme, přidáme trochu vlažného mléka, lehce zaprášíme moukou a necháme kynout.
Zatím si do mísy připravíme pokrájené kysané zelí a na kostičky nakrájenou uzeninu nebo uzené maso (předem uvařené). Vše osolíme a opepříme.
Po vykynutí přidáme do kvásku mouku, lžičku soli, olej, mléko a prohněteme, nejlépe rukama, a necháme kynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly. Z každého dílu vyválíme kulatou placku asi 1 cm silnou. Placku rozkrájíme na 8 dílů. Na každý dílek položíme 1lžíci zelné směsi. Každý dílek stočíme do tvaru rohlíčku. Stáčet začínáme od delší části dílku.
Dáme na plech vyložený pečícim papírem, potřeme vejcem, posypeme kmínem a solí a pečeme ve vyhřáté troubě asi 30minut. Rohlíčky jsou světle hnědé.