Zelňačka s vejcem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
5 ks brambory
2 dl smetana
2 lžíce sádlo
2 lžíce hladká mouka
500 g kyselé zelí
podle chuti
kmín
bobkový list
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Propláchnuté kysané zelí zalijeme vodou se solí a kmínem a dáme vařit. Po půl hodině zelí zahustíme jíškou ze sádla a mouky, dobře rozmícháme a vaříme ještě asi 20 minut.

  2. Pak polévku okořeníme bobkovým listem, přidáme na kostičky nakrájené brambory a dosolíme.Před koncem varu přidáme do zelňačky vejce rozmíchané ve smetaně a krátce povaříme.

  3. K zelňačce s vejcem nejlépe chutnají čerstvé křupavé dalamánky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!