Zelňačka s tempehem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 ks brambory
3 ks cibule
3 ks bobkový list
1 hrst mletý kmín
1 hrst mletá sladká paprika
700 g kysané zelí
200 g tempeh
podle chuti
houby
mletý černý pepř
mořská sůl
podle potřeby
zakysaná smetana
sezamový olej

Postup přípravy receptu

  1. Červenou nebo bílou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Tempeh nakrájíme na kostičky a houby na plátky.

  2. Na rozehřátém oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme větší hrstku mleté sladké papriky a větší hrstku mletého kmínu.

  3. Připravenou směs zalijeme vroucí vodou, přidáme nakrájené brambory, bobkové listy, houby, nakrájený tempeh, kysané zelí a vaříme do změknutí brambor. Polévku zahustíme zakysanou smetanou a na závěr zelňačku s tempehem ještě chvilku povaříme.

  4. Zelňačku s tempehem osolíme mořskou solí, okořeníme mletým černým pepřem a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!