Zelňačka s knedlíčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 dkg slanina 1 špetka sůl 1 l vývar 2 ks brambory 1 špetka majoránka 1 ks cibule 1 lžička kmín 0 ks celer 2 lžíce sádlo 2 ks mrkev 1 ks petržel 1 ks bobkový list 2 lžíce hladká mouka 1 lžíce čerstvá petrželka 1 lžíce mletá sladká paprika 1 špetka mletý černý pepř na potření olej směs 1 ks vejce 1 ks žemle 20 dkg vepřové maso 1 ks papriková klobása
Postup Zelňačka s knedlíčky recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory, cibuli, menší celer, petržel a mrkev oloupeme. Cibuli nakrájíme na jemno, zeleninu na menší kostičky a brambory na větší kostky. Slaninu pokrájíme na kostičky.
V hrnci na sádle vyškvaříme slaninu, přidáme cibuli a osmažíme dozlatova. Zasypeme moukou, chvíli restujeme, poprášíme paprikou, promícháme a zalijeme vodou nebo vývarem. Dobře rozšleháme, přidáme zeleninu, brambory, zelí, pepř, kmín, bobkový list a osolíme. Vaříme do změknutí zeleniny a brambor.
Mezitím připravíme knedlíčky. Vepřové maso a klobásu umeleme, žemli nakrájíme na jemno, zalijeme rozšlehaným vejcem, smícháme s masem, solí, bylinkami a pepřem. Tvoříme malé knedlíčky, které poklademe na plech, potřeme olejem a v troubě upečeme dozlatova.
Zelňačku nalijeme na talíř, podle chuti můžeme vylepšit kysanou smetanou, vložíme knedlíčky a podáváme na stůl k jídlu.