Zelňačka s knedlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 dkg slanina
1 špetka sůl
1 l vývar
2 ks brambory
1 špetka majoránka
1 ks cibule
1 lžička kmín
0 ks celer
2 lžíce sádlo
2 ks mrkev
1 ks petržel
1 ks bobkový list
2 lžíce hladká mouka
1 lžíce čerstvá petrželka
1 lžíce mletá sladká paprika
1 špetka mletý černý pepř
na potření
olej
směs
1 ks vejce
1 ks žemle
20 dkg vepřové maso
1 ks papriková klobása

Postup přípravy receptu

  1. Brambory, cibuli, menší celer, petržel a mrkev oloupeme. Cibuli nakrájíme na jemno, zeleninu na menší kostičky a brambory na větší kostky. Slaninu pokrájíme na kostičky.

  2. V hrnci na sádle vyškvaříme slaninu, přidáme cibuli a osmažíme dozlatova. Zasypeme moukou, chvíli restujeme, poprášíme paprikou, promícháme a zalijeme vodou nebo vývarem. Dobře rozšleháme, přidáme zeleninu, brambory, zelí, pepř, kmín, bobkový list a osolíme. Vaříme do změknutí zeleniny a brambor.

  3. Mezitím připravíme knedlíčky. Vepřové maso a klobásu umeleme, žemli nakrájíme na jemno, zalijeme rozšlehaným vejcem, smícháme s masem, solí, bylinkami a pepřem. Tvoříme malé knedlíčky, které poklademe na plech, potřeme olejem a v troubě upečeme dozlatova.

  4. Zelňačku nalijeme na talíř, podle chuti můžeme vylepšit kysanou smetanou, vložíme knedlíčky a podáváme na stůl k jídlu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!