Al dente maccheroni s vejcem a pórkem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
15 g máslo
8 plátků paprika
pažitka
1 ks pórek
4 listy bazalka
1 lžíce olivový olej
mletý černý pepř
400 g maccheroni

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si dáme vařit do hrnce horkou vodu (1,5 l vody) a osolíme. Když začne voda bublat, přidáme těstoviny (maccheroni) a uvaříme je al dente. Až budou hotové, vodu z těstovin slijeme a odložíme

  2. Na pánvi dáme roztát máslo a přidáme pórek nakrájený na plátky. Vařečkou opatrně mícháme zhruba 2 minuty. Dále přidáme 2 vejce a mícháme, aby kusy vajec nebyly příliš velké. Až se nám bude vejce zdát dostatečně propečené, přidáme těstoviny a pomalu mícháme. Také přidáme lžící olivového oleje, osolíme a opepříme

  3. Al dente maccheroni s vejcem a pórkem můžeme ihned servírovat. Na vrch se může přidat paprika nakrájená na plátky a lístek bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!