Zelňačka s bramborami a uzeným recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5-6 ks brambory
1 ks cibule
2 lžíce sádlo
2 l voda
2 lžíce hladká mouka
300 g uzené maso
1 plechovka sterilované žampiony
1 balíček kysané zelí
1 dl smetana na vaření
podle chuti
sůl
kmín
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na kostičky. Kysané zelí propereme a překrájíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Uzený bůček nebo krkovičku nakrájíme na kostičky.

  2. Cibuli osmahneme na lžíci sádla, zelí přidáme do hrnce, zalijeme vodou, přisypeme kmín, přivedeme do varu a krátce povaříme. Pak přidáme nakrájené brambory, osolíme a vaříme na mírném plameni asi 25 - 30 minut.

  3. Mezitím z mouky a lžíce sádla připravíme světlou jíšku, kterou přimícháme, jakmile jsou brambory a zelí měkké. Přidáme nakrájené uzené maso a malou konzervu krájených sterilovaných žampionů, zaprášíme sladkou paprikou a ještě povaříme. Nakonec do polévky přimícháme smetanu a již nevaříme.

  4. Zelňačku s bramborami a uzeným podáváme s čerstvým chlebem nebo jiným pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!