Grilovaná křidélka na černo a bílo recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
300 ml olej
zázvor
chilli paprička
100 ml med
100 ml bílé víno
mletý bílý pepř
kyselá okurka
2 kg kuřecí křídla
mletý černý pepř
150 ml sojová omáčka tmavá

Postup přípravy receptu

  1. Do dvou nádob si připravíme marinády:

  2. Na bílo:

  3. do 150 ml oleje vmícháme sůl, bílý pepř, mletý zázvor, mletý sušený nebo jemně naškrabaný stroužek česneku, můžeme přidat lžíci bílého vína

  4. Na černo:

  5. do 150ml oleje vmícháme sojovou omáčku, nejlépe tmavou (dark sauce), med, strouhaný čerstvý nebo sušený mletý zázvor, jemně nasekanou chilli papričku, špetku pepře a opatrně dosolíme

  6. Pečlivě potřeme křídla a necháme je marinovat hodinu až den

  7. Grilujeme na ohništi či v troubě na mírný stupeň cca 10 minut po jedné a 10 po druhé straně

  8. Podáváme s kyselou okurkou a chlebem, hranolky či rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!