Grilovaná křidélka na černo a bílo recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- česnek 300 ml olej zázvor chilli paprička 100 ml med 100 ml bílé víno mletý bílý pepř kyselá okurka 2 kg kuřecí křídla mletý černý pepř 150 ml sojová omáčka tmavá
Postup Grilovaná křidélka na černo a bílo
Postup přípravy receptu
-
Do dvou nádob si připravíme marinády:
Na bílo:
do 150 ml oleje vmícháme sůl, bílý pepř, mletý zázvor, mletý sušený nebo jemně naškrabaný stroužek česneku, můžeme přidat lžíci bílého vína
Na černo:
do 150ml oleje vmícháme sojovou omáčku, nejlépe tmavou (dark sauce), med, strouhaný čerstvý nebo sušený mletý zázvor, jemně nasekanou chilli papričku, špetku pepře a opatrně dosolíme
Pečlivě potřeme křídla a necháme je marinovat hodinu až den
Grilujeme na ohništi či v troubě na mírný stupeň cca 10 minut po jedné a 10 po druhé straně
Podáváme s kyselou okurkou a chlebem, hranolky či rýží.