Zelná polévka od babičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 špetka sůl
3 ks brambory
0.5 ks cibule
1 špetka kmín
1 l voda
1 špetka vegeta
1 ks klobása
0.5 kostky masox
1 špetka maggi
1 špetka pepř
1 lžíce hladká mouka
1 balíček kysané zelí
2 lžičky drcená pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrolu si dáme vařit oloupané a na kostičky nakrájené brambory.

  2. Mezitím si do druhého kastrolu dáme dozlatova osmahnout cibuli nakrájenou na kostičky a nakrájenou klobásu. Přidáme pálivou papriku, hladkou mouku, oloupaný česnek a půl hrnku vody. Vše promícháme a necháme chvilku povařit.

  3. Poté do hrnce přidáme vařené kyselé zelí, špetku soli, pepře, vegety, podle chuti i kmín. Zalijeme teplou vodou (necelých 1,5 l). Nakonec přidáme špetku maggi, masox a vařené brambory.

  4. Zelnou polévku od babičky necháme povařit přibližne 30 minut. Pokud bude polévka moc řídká, můžeme zahustit hladkou moukou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!