Zelí od valašské stařenky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks cibule
2 lžíce sádlo
2 kg zelí
0 l kysaná smetana
2 lžíce hladká mouka
1 lžíce mletá sladká paprika
1 kg vepřové plecko
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Plecko omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zelí očistíme a nakrájíme nudličky.

  2. Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli, potom přidáme kostky masa a asi půl hodiny smažíme. Zasypeme mletou červenou paprikou, promícháme a ihned přidáme nakrájené hlávkové zelí, osolíme a dusíme pod pokličkou. Občas podle potřeby podléváme vařící vodou. Po změknutí masa zalijeme kysanou smetanu rozkvedlanou s moukou a 20 minut provaříme.

  3. Zelí od valašské stařenky podáváme s kynutým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!