Zelí na pivě recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 0 lahví kečup 4 lžíce plnotučná hořčice 1 láhev světlé pivo 1 ks hlávkové zelí 25 dkg pikantní klobása 25 dkg vepřový bůček 25 dkg uzená krkovice podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Zelí na pivě recept
Postup přípravy receptu
-
Hlávku zelí očistíme a nakrájíme na nudličky. Bůček a uzené nakrájíme na kostky, klobásu na kolečka a cibuli na jemno.
Do pekáčku nasypeme zelí, přidáme maso, klobásu, cibuli, hořčici, kečup, sůl, pepř, zalijeme pivem a promícháme.
Zelí pečeme přiklopené v troubě asi 40 minut při 200 °C, potom odklopené ještě 30 minut při občasném promíchání.
Zelí na pivě podáváme s chlebem nebo bramborovým knedlíkem.