Zelí na pivě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
0 lahví kečup
4 lžíce plnotučná hořčice
1 láhev světlé pivo
1 ks hlávkové zelí
25 dkg pikantní klobása
25 dkg vepřový bůček
25 dkg uzená krkovice
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hlávku zelí očistíme a nakrájíme na nudličky. Bůček a uzené nakrájíme na kostky, klobásu na kolečka a cibuli na jemno.

  2. Do pekáčku nasypeme zelí, přidáme maso, klobásu, cibuli, hořčici, kečup, sůl, pepř, zalijeme pivem a promícháme.

  3. Zelí pečeme přiklopené v troubě asi 40 minut při 200 °C, potom odklopené ještě 30 minut při občasném promíchání.

  4. Zelí na pivě podáváme s chlebem nebo bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!